Over Ramon & Joriet

Joriet & Ramon zijn het meest normale stel van Nederland. Misschien wel het normaalste stel van de hele wereld, maar dat is een conclusie die we praktisch gezien gewoon niet kunnen trekken. Maar wie zíjn Ramon & Joriet dan? We stellen ze even aan je voor.

Wie is Ramon Kool?

Dit is Ramon Kool. Op het eerste gezicht een hele gewone man, maar niets is natuurlijk wat het lijkt. Of misschien ook wel, want het petje (wat Ramon een ‘newsboy cap’ noemt) en de sjaal verraden zijn ijdelheid al een beetje.
“Als je haar maar goed zit” is niet zijn levensmotto. Maar Ramon gaat de deur niet uit voordat ieder haartje goed zit. En willen zijn haren niet meewerken? Dan laat hij zich niet zien voor hij een muts, hoed of ‘newsboy cap’ gevonden heeft om zijn coup onder te verbergen.

Maar genoeg over het knappe koppie van deze mooie man. Want hij kan ook nog eens wat! Eigenlijk kan hij heel veel!
Hij is web developer by day en fotograaf by night. En soms ook by day. Da’s afhankelijk van wanneer zijn klanten willen dat hij kiekjes maakt.
Hij fotografeert ook een end in het wilde weg. Vooral op straat, want hij is gek op straatfotografie. Grote kans dus dat je hem zo tegen het lijf loopt:

Met zijn lievelings camera (een Fuji X100T voor de liefhebbers). Nieuwsgierig naar de foto’s die Ramon maakt? Op Nietgeschoten.nl vind je een paar van zijn mooiste plaatjes. Maar zijn serie IkZoekRuzie.nl is veel leuker om te bekijken. Daar laat hij zich in elkaar meppen door bekende mensen.

Ramon is een echte duizendpoot. Hij kan echt bijna alles. Bijna dan, want winnen van Joriet met spelletjes vindt hij nog steeds een uitdaging.

Hier heeft Ramon weer eens een potje Dominion verloren van Joriet. Oh, wat issie blij!

Gelukkig zijn er meer dan genoeg dingen waar hij wel in uitblinkt. Zoals in taarten bakken.

Je hoeft het niet te geloven, maar Ramon bakt de allerlekkerste appeltaart van Nederland. Zijn geheime ingrediënt verklappen we gewoon: bitterkoekjes.

Het is ook een echte sportieveling. Hij heeft zo ongeveer aan elke mudrun in Nederland wel een keer meegedaan. Hij loopt regelmatig een rondje hard en klautert elke week de bouldermuur op.

Zelfs als hij zich kilometers door de modder geworsteld heeft, staat hij nog goed op de foto.

Ramon voelt zich ook helemaal in zijn sas wanneer hij met gezellige mensen is op een festival. En dat het liefst op OEROL.

Dit is Ramon op OEROL. Zoals je ziet is hij hier helemaal in zijn sas.

De RamJo Show is trouwens niet de eerste podcast die Ramon maakt. Als je in jouw favo podcast app zoekt op ‘Comedygeek’ dan vind je een podcast serie die Ramon een paar jaar geleden heeft gemaakt. Hiervoor interviewde hij bekende en minder bekende comedians over wat het is om een grappenmaker te zijn.

Wie is Joriet van Eck?

Dit is Joriet van Eck. Op het eerste gezicht net zo gewoon als Ramon, maar laat je niet misleiden.
Ook Joriet doet van alles en nog wat. Ze verdient haar geld als content marketeer, al weet ze nog steeds niet of ze daar nu gelukkig van wordt. Daarom is ze daar maar een website over begonnen: WerkenaanjeGeluk.nl. Hiervoor interviewt ze mensen over hun werk en vraagt ze experts het hemd van hun lijf over werkgeluk.

Denk je: ‘hey, dat zijn leuke oorbellen die Joriet op die foto in heeft!’ dan is dat niet zo gek. Ze heeft namelijk een webshop BelletjesvoorLelletjes.nl met allemaal oorbellen en armbandjes die ze zelf maakt.

Joriet is ook ontzettend sportief. Zelfs zo sportief dat ze wekelijks een bootcamp aan een paar vrienden geeft. Ze doet ook al heel lang aan yoga en vindt het leuk om ‘trucjes’ te kunnen. Je moet dus niet gek opkijken als je ergens met haar bent en ze op haar hoofd probeert te staan.

Zoals hier: waar ze een poging waagt om op dit bankje te balanceren.

Net zoals Ramon bouldert Joriet ook graag. Ze doet het nog niet zo lang en ze heeft ook hoogtevrees. Maar daar laat ze zich niet door in de weg zitten, dus ze klimt meerdere keren per week de bouldermuur op.

Hoe eng ze het ook vindt: ze doet het wel!

Joriet is gek op eten. Het liefst veel en vaak. En wel goed eten natuurlijk. Met een slap gebakken frietje maak je haar niet blij. Wel met een meergangen diner of gewoon een simpel ontbijtje. Zolang het maar gezond is. Maar niets menselijks is haar vreemd, want voor een goede vega burger kun je haar best wakker maken.

Dit is hoe gelukkig Joriet kijkt wanneer ze weer te eten krijgt.

Voor corona kon je Joriet vinden op heel veel Nederlandse festivals. Van Lowlands tot Lentekabinet, van Wildeburg tot Soenda. Als je ergens kon dansen op drassig gras, dan was Joriet erbij.

Met bijpassende festival outfit natuurlijk.

Ook voor Joriet is dit niet de enige podcast die ze maakt. Samen met Dirk-Jan van Vliet maakt ze de podcast ‘Politiek 030’ over Utrecht en de politieke beslissingen die er gemaakt worden.

Over Joriet & Ramon samen

Ramon & Joriet zijn een stel. Best een creatief stel, want ze verzinnen wel eens vaker wat leuks. En als ze dan iets verzinnen, dan wordt het ook altijd groots en meeslepend uitgevoerd.

Zoals De Grote Afstand Quiz. Een spelletjesshow die ze organiseerde voor vrienden toen het hele land in lockdown ging in maart 2020.

Dat vonden die vrienden gelukkig ook leuk!

Zo verzinnen Joriet & Ramon wel eens vaker wat. Meestal heeft een van de twee een geniaal idee of zitten ze samen op de bank en komt er ineens een eureka moment. En voor je het weet, hebben ze het uitgevoerd en staat het live.

Zo ziet zo’n eureka moment er dan uit.

Dat is ook hoe deze podcast is ontstaan. En nu staat het live en kun jij lekker meeluisteren over hoe Ramon & Joriet denken over films, series, boeken en podcasts!