Aflevering 3

Podcast De Zonnekoning en Film Almost Famous

In deze aflevering bespreken Joriet en Ramon een van hun favoriete podcasts: De Zonnekoning. Voorgelezen door de schrijver van het gelijknamige boek Johan op de Beeck. En dat is echt fantastisch, want Op de Beeck is een Vlaming en kan echt prachtig vertellen. Het helpt ook dat ze fan zijn van een Vlaamsch accent, maar de vertelkunst van Op de Beeck maakt deze podcast echt goud waard.

Ook bespreken Ramon en Joriet wat ze de afgelopen weken gekeken, geluisterd en gelezen hebben. Ramon heeft net het boek Het Rosie Project uit. Een tof boek over een autistische man die niet doorheeft dat hij verliefd is op iemand. Een lekker feelgood boek dat je vaak laat lachen.

Joriet is ook lekker aan het lezen: Washington Black. Totaal geen vrolijk boek, maar wel een prachtige invalshoek. Het gaat over een jongen die als slaaf geboren is en zichzelf dus ook niet meer waarde toekent dan dat. Als hij een witte man ontmoet die hem wel als mens ziet, leert hij wat het is om mens te zijn. En hij leert wat het leven nog meer kan zijn. Het is een hartverscheurend avonturenboek.

Samen hebben ze ook nog de film On the Basis of Sex gekeken. De film over het begin van de carière van Ruth Bader Ginsburg. Zij is de net overleden recht van het Amerikaanse Hooggerechtshof en zij is echt een baas als het gaat om vrouwenrechten. Echt een aanrader!

Ramon probeert Joriet er ook nog van te overtuigen om een film uit 2001 te kijken: Almost Famous.Een toffe film over rock en roll, dromen achterna gaan en muziek.Weten of Joriet hem gaat kijken? Zwengel de podcast aan en luister!